Verzenden & retourneren

Minimaal bestelbedrag

Essenza hanteert een minimaal bestelbedrag van €15,00 per order.

Verzenden

Zodra wij je bestelling en betaling hebben ontvangen, maken wij de producten klaar voor verzending. Wij streven ernaar bestellingen die op werkdagen voor 15.00 uur zijn geplaatst, nog dezelfde werkdag te verzenden. Mocht dat niet lukken, dan verzenden we de volgende werkdag. Wij versturen je bestelling, stootbestendig verpakt, met pakket post via PostNL. Je kunt je pakketje volgen via de Track & Trace code van PostNL.

Als wij een product onverhoopt niet op voorraad hebben, nemen wij binnen 1 werkdag contact met je op en bespreken we de mogelijkheid om het product bij onze leveranciers te bestellen. Indien dat niet mogelijk is of de levertijd is te lang, mag je kosteloos afzien van de bestelling. We storten dan het overgemaakte bedrag terug op je rekening.

Verzendkosten

In Hilversum (postcodes 1200 t/m 1223) bezorgen we je pakketje gratis!

We vragen een bijdrage in de verzendkosten van €5,25 voor bezorging van pakketjes tot 30 kg in de rest van Nederland. Bij een bestelling van boven de €65,- worden geen verzendkosten in rekening gebracht (tenzij het pakket meer dan 30 kg weegt). Voor verzending naar België of Duitsland berekenen we €8,50 per pakket. Neem voor verzending naar andere landen even contact met ons op.

Indien een pakket meer dan 30 kg weegt, rekent PostNL een pallettarief van €70,-.

Verpakking

Wij hergebruiken zoveel mogelijk dozen die wij van onze leveranciers ontvangen. Al onze producten worden zorgvuldig verpakt, om te voorkomen dat producten beschadigd bij je aankomen.

Retouren

Niet goed, geld terug: als een product uit onze webshop onverhoopt niet aan de kwaliteitseisen voldoet, neem dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 14 dagen, contact met ons op (06 46962022 of anneloes.zwart00@gmail.com). Na overleg kun je het product, voorzien van de originele verpakking, naar ons terugsturen. Wij zullen je voorzien van de benodigde informatie over de retourzending. Uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van je retourzending krijg je het aankoopbedrag inclusief verzendkosten (indien de gehele bestelling teruggezonden wordt) van ons terug. De retourverzendkosten (€5,75) komen voor jouw rekening.