Organic Basics - exclusieve producten uit Lesbos

        Organic Basics staat voor bijzondere biologische producten van het Griekse eiland Lesbos. In beschermde gebieden groeien olijfbomen, wilde oregano, wordt zeezout gewonnen en worden bijen gehouden. Ieder jaar worden de olijven en de oregano met de hand geplukt en verwerkt.

De productie van Organic Basis is begonnen als een project ter ondersteuning van de kleine boeren en ambachtslieden op het eiland, die het steeds moeilijker kregen om hun traditionele producten zoals olijfolie te produceren en te verkopen. Fair Trade dus.

Per olijfgaard worden de olijven met de hand geplukt en binnen 24 uur koud geperst. Na het persen rust de olie 6 weken voordat hij wordt gebotteld. De olijfolie heeft een zeer lage zuurtegraad en een fluweelzachte smaak. De nieuwe olijfolie (oogst van 2016) heeft een zuurtegraad van 0,27!

Er worden geen olijven van verschillende olijfgaarden gemengd, om de karakteristieke geur en smaak van iedere olijfgaard te behouden. De olijfgaarden worden allemaal op biologische wijze gehouden.

Deze bijzondere olie is door zijn smaak, herkomst en productiewijze een feestje voor de liefhebber van goede olie!

We hebben van Organic Basics ook traditioneel gewonnen zeezout, thijmhoning en wilde oregano uit de bergen van Lesbos. Allemaal zeer bijzondere producten!