Recept - Salade van parelgort met sperzieboontjes, tonijn en zongedroogde tomaten

Recept - Salade van parelgort met sperzieboontjes, tonijn en zongedroogde tomaten

Een voedzame en smakelijke salade om mee te nemen bij de picknick of lekker in de tuin van te genieten.

Vakantietijd! Tijd om lekker op stap te gaan, naar het strand, naar het park of de speeltuin. Lekker buiten in de tuin eten of een picknick onderweg. Vandaag het recept voor een salade van parelgort met sperzieboontjes, tonijn en gedroogde tomaten. Voedzaam, gezond, smakelijk en eenvoudig klaar te maken.

 

Parelgort       

Parelgort is de basis van deze salade. Parelgort is gestoomde en gepolijste gerst waarvan de zemelen verwijderd zijn.

Het is één van de oudste granen die in de wereld verbouwd worden en heel rijk aan voedingsstoffen. Net als andere granen bevat parelgort weinig vetten, een zekere hoeveelheid aan eiwitten, veel vezels, mineralen (magnesium, fosfor, potassium, ijzer, calcium, zink, silicium) en vitaminen van de groepen B en E.

Parelgort is goed verteerbaar en biedt uitstekende voedingswaarden.

 

Ingrediënten die je nodig hebt voor 4 personen

200 gr parelgort

300 gr dunne sperzieboontjes / haricot verts

250 gr tonijn in olijfolie

ca. 20 zongedroogde tomaten in olijfolie, bijvoorbeeld deze van Il Nutrimento

verse munt

verse basilicum

extra vergine olijfolie

zout

 

Wat je gaat doen

   

Kook de parelgort zoals aangegeven op de verpakking, giet af onder stromend koud water en laat uitlekken in een vergiet. De biologische parelgort van Podere Pereto moet ongeveer 30 minuten koken in ruim water (zorg dat de parelgort altijd bedekt is met water).

   

Snijd de puntjes van de sperzieboontjes, was ze en kook ze vervolgens gaar in water met zout. Afhankelijk van de grootte van de boontjes is de kooktijd tussen de 10 en 15 minuten. Giet ze af als ze nog krokant zijn. Om het kookproces te stoppen en de mooie kleur te behouden, doe je de sperzieboontjes na het koken direct in een bak ijswater of onder koud stromend water. Snijd ze daarna in kleinere stukjes.

   

Laat de tonijn uitlekken van de olie en maak hem los met een vork.

   

Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes of stukjes, niet al te klein.

   

Doe de parelgort, sperzieboontjes, tonijn en gedroogde tomaten in een kom en roer alles goed door elkaar om de smaken goed te mensen. Breng op smaak met olijfolie en zout (indien nodig).

   

Snijd wat verse munt en basilicum fijn en roer dit als laatste door de salade.

 

Buon appetito!

salade van parelgort

 

 

Reacties

We horen graag je mening, alvast bedankt!...

Laat een reactie achter
* Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden