Biologisch geteelde rode saffraan in draadjes

Beschikbaarheid: Op voorraad

Ingrediënten: 100% biologisch geteelde saffraan

1 gram draadjes (te gebruiken voor 01/2021)

 

Krokussen uit Kozani

   

 

In de Noord-Griekse regio Kozani worden al eeuwenlang krokussen verbouwd. Uit de kleine draadjes in de paarse bloemen (de crocus sativus) wordt saffraan gewonnen.

Saffraan is een enorm sterke kleur- en smaakstof en geeft een specifiek aroma en een mooie kleur aan allerlei gerechten. In het Midden-Oosten en het Middellandse Zee gebied gebruikt men saffraan in bijvoorbeeld rijst- en pastagerechten en in kipgerechten.

Sinds 1998 geniet de saffraan van Kozani een officiele Europese streeknaamerkenning. Het is dus een B.O.B. product, ofwel: een product met een beschermde oorsprongsbenaming. In het dorp Krokus hebben zich ruim 1500 boeren uit de regio verenigd in een coöperatie. Samen bewerken ze ongeveer 1000 hectare grond.

Wist je dat voor een kilo saffraan ongeveer 150.000 krokussen nodig zijn? Met recht de duurste specerij van de wereld...

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen