Biologische extra vergine olijfolie uit Lesbos, Griekenland

Beschikbaarheid: Op voorraad

Olijfolie van het Griekse eiland Lesbos, waar al eeuwenlang olijfolie wordt gemaakt. De olijven zijn afkomstig van olijfgaarden van kleine boeren die het in de afgelopen jaren steeds moeilijker kregen om hun olijven voor een eerlijke prijs te verkopen.

De olijven worden per olijfgaard met de hand geplukt en binnen 24 uur koud geperst. Na het persen rust de olie 6 weken voordat hij wordt gebotteld. De olijfolie heeft een zeer lage zuurtegraad (< 0,5%) en een fluweelzachte smaak.

Er worden geen olijven van verschillende olijfgaarden gemengd, om de karakteristieke geur en smaak van iedere olijfgaard te behouden. De olijfgaarden worden allemaal op biologische wijze gehouden.

Deze bijzondere olie is door zijn smaak, herkomst en productiewijze een feestje voor de liefhebber van goede olie!

Beschikbaar in flessen van 500 ml.

De flessen zijn gebotteld in januari 2017 (olijven geoogst in oktober-november 2016).

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen