Couscous van durumtarwe uit Sicilië

Beschikbaarheid: Op voorraad

Couscous wordt al eeuwenlang bereid en is een gerecht van Berberse oorsprong. Het staat symbool voor de uitwisseling en culturele integratie rond de Middellandse Zee, waar couscous in vele landen wordt gegeten. Ook in Sicilië is couscous een lokale specialiteit geworden en wordt op vele manieren klaargemaakt.

Gebruiksaanwijzing: doe 70 gram couscous per persoon in een schaal en roer er met een vork een eetlepel olijfolie doorheen. Voeg vervolgens 70 ml kokend water of bouillon per persoon toe, dek de schaal af en laat het 5 minuten staan. Maak de couscous vervolgens los met een vork en garneer naar wens met groenten, vis of vlees.

De couscous wordt geproduceerd door Libera Terra, een Zuid-Italiaanse coöperatie die landbouwgronden, wijn- en boomgaarden bewerkt, die door de Staat zijn geconfisqueerd van de maffia. Zo zetten zij zich in voor het benutten en teruggeven van deze grond aan 'de gewone man'. Een mooi verhaal achter smakelijke producten!

Ingrediënten: biologische griesmeel van durumtarwe, water.

500 gr

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen